Edukacija iz medijske prezentacije u Foči

focus edukacDeset članica Udruženja porodica 4+ Opstanak Foča je u prethodna četiri dana učestvovalo na radionici na temu „Medijska prezentacija”. Radionica se održala u okviru projekta „FOCUS W“ koji finansira Njemačko ministarstvo vanjskih poslova u organizaciji Udruženja za pomoć i razvoj HAJDE. FOCUS W je projekt čiji je zadatak jačanje kapaciteta ženskih nevladinih organizacija.
„Radionica o medijskoj prezentaciji je značajna kako bi udruženja unaprijedila svoj položaj u lokalnoj zajednici. U prvom dijelu projekta članicama Udruženja osigurali smo i obuku na radionici iz oblasti pisanja prijedloga projekata prema domaćim i međunarodnim donatorima, kako bi kroz naredni period osigurali finansije za svoj rad“, istakla je Lejla Brulić, predsjednica Udruženja HAJDE, koje će i u narednom periodu nastojati osigurati sredstva od strane donatora za nastavak aktivnosti i podrške.


Program radionice baziran je na online prezentaciji i suradnji s medijskim kućama u lokalnoj zajednici. Udruženje 4+ Opstanak Foča registrovalo je svoj blog, kao i Facebook stranicu, preko koje će u narednom periodu komunicirati sa svojim korisnicima, te surađivati s lokalnom zajednicom. Na radionici je učešće uzela i Ljiljana Drakul, predsjednica Udruženja 4+ Opstanak Foča koja je kazala kako će sa radionice ponijeti veliko iskustvo koje će joj pomoći u daljnjem radu u Udruženju. „Voditeljica radionice Josipa Terzić – Rezić, iz agencije APRIORI BH svoje praktično znanje i iskustvo prenijela nam je na lagan i pristupačan način i kroz praktičan rad osigurala nam znanja ključna za period koji nam slijedi“, dodala je Drakul.
Iz Udruženja 4+ Opstanak Foča se nadaju kako je ovo samo jedna u nizu obuka iz oblasti jačanja kapaciteta, koje uvelike pomažu lokalnim organizacijama.