Završna prezentacija projekta FOCUS W Tjentište 20.12.2019.

tjentisteZavršna prezentacija projekta FOCUS W - Žene u interetničkoj saradnji održana je na Tjentištu, sala Muzeja bitke na Sutjesci dana 20.12.2019. godine.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, a implementiran od strane Udruženja za pomoć i razvoj HAJDE. Projekat su finansijski podržale općina Foča u FBiH i opština Foča. Projekat je implementiran u periodu od marta do decembra 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta oko 42.000 €.

Projektom su ojačani kapaciteti četiri ženske organizacije u obje općine. Realizovana su dva interetnička projekta koja su od ideje do realizacije praćena kroz FOCUS W. Kroz projekat je deset nezaposlenih žena prošlo osnovni kurs šivanja, a 12 je dobilo kao grant šivače mašine kako bi se ekonomski osnažile i počele zarađivati.

Sa Tjentišta je poslana poruka zajedništva i sreće zbog uspješnog projekta i žaljenja što je ovako lijepoj prići morao doći kraj.

Manifestaciju su uveličali svojim prisustvom i riječima podrške načelnici Zijad Kunovac (općina Foča FBiH) i Radisav Mašić (opština Foča).