Tim projekta RUKA RUCI u posjeti općinama Foča i Foča/Ustikolina

Dana 19.02.2014. godine potpisani su sporazumi o saradnji između predstavnika općina Foča, Foča/Ustikolina i Udruženja za pomoć i razvoj HAJDE u sklopu implementacije projekta Ruka ruci II. Općine učesnice i ove godine sufinansiraju pomenuti projekat i daju veliku podršku u implementaciji.

Obzirom na vremenske uslove, eksperti angažovani u okviru projekta predlažu raniji početak sesija edukacija za voćare, što će vjerovatno biti i učinjeno već u martu mjesecu.

 

http://www.rtvbpk.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1688&catid=1688&Itemid=226

PODJELA SJEMENA ORGANSKE HELJDE POLJOPRIVREDNICIMA U FOČI I FOČI/USTIKOLINI

 

Udruženje za pomoć i razvoj HAJDE realizuje projekat RUKA RUCI koji je finansiran sredstvima Američke ambasade u Sarajevu, a kofinansiran sredstvima općie Foča-Ustikolina i opštine Foča. Radi se o projektu medjuetničke saradnje u okviru kojeg se poljoprivrednici iz obje općine zajednički educiraju u agrotehnici proizvodnje žitarica, načinu plasiranja proizvoda na tržište, certificiranju itd.

PROJEKAT RUKA RUCI

 

Udruženje za pomoć i razvoj Hajde implementira projekat RUKA RUCI - podrška međuetničkoj saradnji kroz edukaciju i poljoprivrednu proizvodnju zdrave hrane u međuetnički razdvojenim regijama općina Foča (RS) i Foča-Ustikolina (FBiH).

Osnovni projektni cilj jeste promocija međuentitetske suradnje u dvije susjedne, podjeljene zajednice u istočnoj Bosni, te zbližavanje ljudi različitih nacionalsnosti koji su još uvjek suočeni sa posljedicama rata.